Activiteitentips

Voor thuis & op bestemming

Ook als je thuisblijft of al op je vakantiebestemming bent hoef je je geen moment te vervelen! Zes tips; van beweegbingo tot waterpret.

Uit & thuis #1: vakantiedagboek

Ga jij op vakantie? Houd dan een vakantieplakboek bij, ook leuk om bij terugkomst aan opa en oma te laten zien of later zelf nog eens door te bladeren. Zoek een notitieboek, noteer de datum en wat je die dag hebt meegemaakt. Plak er allerlei dingen bij die je tegenkomt tijdens de vakantie, zoals een servetje van het restaurant op het plein, een mooie veer van een vogel, het toegangskaartje van het museum of waterpark, enzovoort. Tip: bewaar wat ruimte om straks je favoriete foto's er nog bij te plakken of voor een mooie tekening.

Uit & thuis #2: sproeifles

Vallen de mussen van het dak? Pak dan snel een lege plastic fles en maak er met de punt van een schaar of mes een aantal gaatjes in aan de onderkant van de fles. De tuinslang past meestal in de hals van de fles, ducktape werkt ook. Hang de tuinslang om een tak en have fun! Ook mogelijk: maak gaatjes aan één kant van de fles over de hele lengte, bevestig hem aan de tuinslang en leg hem in het gras. Kan jij erover heen springen zonder nat te worden?

Uit & thuis #3: watermeloen ijsjes maken

Zin in een verfrissend watermeloen ijsje? Pak je ijsvormpjes er vast bij, want met dit recept heb je gemakkelijk een lekker ijsje boordevol fruit! Ingrediënten - 1/3 watermeloen - een handvol bosbessen - een handvol aardbeien in stukjes - een handvol verse kersen (zonder pit) - 1 kiwi, in stukjes Bereiding Snijd de watermeloen in stukjes en pureer het in de blender. Zet apart. Vul ongeveer 10 ijsvormpjes met vers gesneden fruit. Giet de watermeloen puree in de ijsvormpjes, over het fruit heen, tot de vormpjes goed gevuld zijn. Laat ze vervolgens gedurende 6 uur invriezen in de vriezer. Variatie: peren ijsjes (peer, limoen en honing), kiwi ijsjes (kiwi, honing en water) of een aardbei ijsje (aardbei, honing en limoen).

Uit & thuis #4: beweegbingo

We gaan lezen en bewegen met de lees- en beweegbingo. Pak de lees- en beweegbingokaart erbij via de website van Kidsproof. Voer de opdrachten uit om jouw bingokaarten vol te krijgen. Trek zo snel mogelijk elkaars sokken uit, maak kikkersprongen door de tuin en lees een boek op je bureau. Zomaar even wat leuke opdrachten die je in de bingo's zult tegenkomen. Lekker gek en actief. Doe jij ook mee?

Uit & thuis #5: thuis-spa

Tijd om even heerlijk te ontspannen met jouw eigen thuis-spa! Tover de woonkamer om tot een beautycentrum. Met genoeg fantasie waan je jezelf in de relaxte wereld van de spa; voetenbadje, maskers, nagels lakken.

Tip: maak je eigen masker voor de thuis-spa. Op internet zijn veel tips te vinden met ingrediënten die je vast wel in huis hebt. Er zijn onder andere maskers met komkommer, wortel, aardbeien of appel te maken.

Uit & thuis #6: tent in de tuin

Kamperen is beregezellig en je bent lekker veel buiten. En wie zegt dat je om te kamperen ver van huis hoeft? Misschien kan het wel gewoon in je eigen achtertuin! Je kunt een echte tent opzetten, maar het kan natuurlijk ook een tent zijn voor overdag; een leuke tipi of speeltent heb je zo gemaakt met doeken, een waslijn en wat knijpers. Hoe leuk!