Activiteitentips

Voor in de auto

Gaan jullie er lekker op uit met de auto? Een dagje weg of op vakantie naar een zonnige bestemming?

We weten allemaal dat het soms best een uitdaging is om de kinderen vermaakt en tevreden te houden in de auto, zeker als de rit even duurt. Gelukkig zijn er ook heel wat leuke activiteiten die je gewoon ín de auto kunt doen. We zetten hieronder zes tips voor in de auto voor je op een rij.

Goede reis!

In de auto #1: reis-bingo

Stel samen met je kinderen een lijst met voorwerpen, personen en/of dieren op die je wilt zien tijdens jullie autoreis. Bijvoorbeeld een bruine koe, een meneer met een pet, een auto met fiets op het dak, een blauwe vrachtwagen, een windmolen, enzovoort. Zet het in een tabel om er een bingo lijstje van te maken. Als je tijdens de reis iets spot dat op het lijstje staat mag je deze wegstrepen en krijg je 1 punt. Vinden jullie ze allemaal?

In de auto #2: ik ga op reis en ik neem mee...

Een klassieker, waarbij je steeds meer woorden moet onthouden! Het werkt als volgt: de een verzint iets dat mee op reis gaat, bijvoorbeeld: "Ik ga op reis en ik neem mee... een koffer." De ander herhaalt "Ik ga op reis en ik neem mee... een koffer" en voegt hier iets aan toe, bijvoorbeeld "en een zonnebril". Dan is degene ervoor weer aan de beurt: "Ik ga op reis en ik neem mee... een koffer, een zonnebril en pantoffels". Dit blijf je om de beurt doen en er komen steeds meer dingen bij om te onthouden. Hoe ver weten jullie te komen?

In de auto #3: raad eens wie daar aan komt

Eigenlijk nog zo'n klassieker: raad eens wie daar aan komt? Bijvoorbeeld: - Raad het merk van de volgende auto die jullie inhaalt - Raad de kleur van de volgende auto die jullie inhaalt - Raad het aantal mensen in de volgende auto die jullie inhaalt

In de auto #4: geen ja, geen nee

Je mag geen ja en geen nee zeggen! Doe je dat wel, dan ben je af. Klinkt makkelijk, toch? Nou probeer maar, want het is moeilijker dan je denkt.

In de auto #5: aap-paard-das-slang

De een noemt een dier, bijvoorbeeld een aap. De ander bedenkt vervolgens een dier die eindigt op de laatste letter van het vorige dier, dus met een P. Degene daarna doet dit ook weer. Zo ga je door en als iemand geen dier meer weet valt hij/zij af tot er uiteindelijk een winnaar is.

In de auto #6: kenteken lettermix

Wie weet als eerste een woord te maken waarin alle letters van de nummerplaat van de auto voor je voorkomen?